Så har då också jag fått erfara vad det innebär att bli utsatt för en hackerattack. För några dagar sedan försvann hela min webbplats. Det blev bara en massa ERROR då jag försökte komma in på webbplatsen. Efter konsultation med sonen Johannes, som kan detta med it och webbplatser, visade det sig att en hackare lyckats komma in i databasen där allt material på webbplatsen funnits lagrat. Denne hackare har då också lyckats radera mycket på databasen, bland annat hela min webbplats.

Det är ju inte så att jag har lidit fysiskt men av intrånget, men visst har jag tyckt att det var obehagligt. Det är trots allt år av arbete som ligger bakom materialet. Jag skulle kunna förstå om man är ute för att sabotera mina inkomster av webbplatsen. Men det resonemanget faller på sin egen orimlighet eftersom jag inte har någon som helst ekonomisk vinning av att upprätthålla webbplatsen. Tvärtom måste jag själv betala för att webbplatsen ska kunna existera i den form den gör det i dag.

Tydligen finns det personer som finner tillfredsställelse och glädje i att sabotera bara för saboterandets skull. Jag har svårt att förstå dessa människor.

Lyckligtvis är upprätthållarna av databaserna förberedda på den här formen av sabotage och kan parera dem. Så var det också i mitt fall. Nu fungerar allt igen som det ska och alla som är intresserade är välkomna att också i fortsättningen titta in och ladda ner så mycket man vill. Snart är det vår!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.