Snart har ett läsår igen gått till ända. Så länge jag jobbade var det en klar gräns mellan avslutningen på läsåret och sommarlovet. Och det tog flera dagar innan jag tyckte att jag hade anpassat mig till det som skulle komma att gälla under sommaren: Inga bestämda tider att passa, inte trött i öronen av mycket ljud och oljud, inga lektionsförberedelser eller funderingar på enskilda elevers behov av anpassade övningar.

Som pensionär är det som om man hade sommarlov året om. Jag rekommenderar varmt pensionärslivet, ett liv kryddat av olika aktiviteter både fysiska och mentala. Ja, åtminstone så länge inte ålderstilläggen i form av olika slags krämpor tar över.

Det är inne med allehanda digitala attiraljer. Och det är säkert bra. Men för den skull behöver man ju inte skippa allt gammalt. Här nere finns ett exempel på hur vår äldre son, då i 7-8 års åldern, satte ihop ett HJULHÄFTE. Hela häftet handlade alltså om hjul i alla dess former. Det var roligt att söka efter bilder på hjul i tidningar, klippa och klistra och kanske till och med rita ett eget hjul och också skriva ordet. Jättefint, tyckte pappa.

Bilden nedan tog jag hösten 2016 på vårt sommarställe på Hamnskär i Korsholm skärgård. Här har jag tänkt koppla av i sommar med att fiska, plocka blåbär, hallon och lingon.  Tack och lov brukar det inte finna så mycket mygg på holmen.

PS. Klicka på bilderna för att förstora.

Med önskan om ett skönt och avkopplande sommarlov eller semester,

Kjell

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.