Så har då julen än en gång hunnit i kapp oss med allt vad det innebär: avkoppling varvat med stress, umgänge med nära och kära, ensamhet för någon, barns förväntningar och mycket sång och musik.

En höstdag för många år sedan följde jag med våra två yngsta barn till söndagsskolan. Väl framme satt vi länge och väl och väntade på att ”fröken”, i barnens ögon snarare en tant, skulle uppenbara sig. Men icke. Då tog jag mod till mig, samlade barnen och gick in till ett rum där jag visste att söndagsskolan brukade hålla till. Jag hittade en gitarr och vi sjöng några sånger tillsammans och pratade om litet ditt och datt.

Det hörde till rutinerna att barnen fick bokmärken i samband med söndagsskolbesöken. Jag hittade gömman med bokmärken och delade ut dem frikostigt till alla barn. Barnen såg något förvånade ut men lyste samtidigt upp som om de hade fått en överraskningsjulklapp litet för tidigt på året.

I efterhand fick jag veta att de bokmärken jag delat ut egentligen var tänkt att räcka hela terminen, inte att delas ut alla på en gång. Dock, med facit i hand och med ett leende på läpparna tycker jag det var roligt att se idel glada barn som gick hem från söndagsskolan den gången. Och mitt samvete är fortfarande rent och klart som aftonstjärnan.

Citat: ”Lycka är att göra det man vill och vilja det man gör”.

Med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År,

Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.