Så är då värmen och försommaren äntligen här på riktigt. Svartvita flugsnapparen har återvänt från tropiska Afrika. Hade ner holken och bäddade för fågeln med nytt spån.

Snart ska potatisen i jorden. Vi brukar gräfta fram 300-400 kg potatis i september-oktober. Den mängden räcker för oss och för barn och barnbarn hela vintern. Alla grönsaker ska också sås: Dill, persilja, redisa, morötter, rödbeta mm.

Som barn tyckte jag att somrarna räckte en evighet. Vi var ofta och badade nere vid den närbelägna stranden. Hittade på alla möjliga hyss och lekte lekar som föräldrarna skulle ha blivit förskräckta över om de hade fått veta vad vi sysslade med.

Som vuxen tyckte jag att somrarna var alldeles för korta. Det var ju så mycket man hade sparat att göra och som nu skulle hinnas med under ledigheten. Och så hade vi ju också fyra barn att ta hand om. Det var ändå aldrig så att vi kände oss stressade. Och visst var det roligt att igen få börja jobba när höstterminen inleddes. Fint att se gamla kollegor, liksom nya. Elever som vuxit under sommaren och andra elever som var helt nya för mig.

Som pensionär är det ju som om jag skulle ha ett enda långt sommarlov. Konstigt nog så tycks tiden gå allt fortare ju äldre jag blir. Kanske jag inte längre är lika effektiv som i unga år och behöver därför mera av den dyrbara tiden för allt som skall göras. Jag får i alla fall ta det lilla lugna nu en tid framöver efter att ha genomgått en tarmcanceroperation. Tack vare en ambitiös och noggrann läkare är prognosen ändå god.

Med önskan om en trevlig och avkopplande sommar.

Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.