”Frida och djuren” är en kartläggning av läsförståelse i årskurs 2. Syftet med materialet är att lyfta fram betydelsen av målinriktat arbete med läsförståelse också i de lägre årskurserna. Via elevernas resultat i provet får läraren information om var behovet av insatser för enskilda elever finns. I handledningen ger PD Tuija Aro konkreta tips och råd kring hur arbetet med läsförståelsestrategier kan ske i klassen.

Den inledande texten i provet handlar om hunden Frida. Hon är barnbarnens hund av rasen Cotton de Tuliár. När jag skrev texten om Frida fick jag veta att hennes bästa vän var katten Maija, som för övrigt bor på samma gård som Frida. Idag är det hunden Jasu av tibetansk ras, som är Fridas bästis. Tidigare tyckte Frida om leverlåda, ost och plättar men inte om hundmat. I dag gillar hon allt som är ätbart, till och med dammig hundmat duger. Frida fyller 4 år i år.

Förutom texten om Frida ingår också en faktatext om kaniner och en omarbetat version av fabeln om pojken och lejonet.

”Frida och djuren” är normerat för februari månad och kan beställas på förlaget Lärum.

kjell-och-anki

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.