Så har det då äntligen blivit en ordentlig vinter. Det här till glädje för bland annat alla skidentusiaster och barn i alla åldrar. Samtidigt har det också inneburit en hel massa snöarbeten. Vi har skottat ihop några stora högar snö som barnbarnen ska få gräva i när de kommer och hälsar på.

Då våra egna barn var små gjorde vi ett snöslott vid vägen. På en skylt skrev vi ”The White Castle”. Ibland stannade förbipasserande för att prata med barnen om slottet.

Utsikt från vårt köksfönster
Utsikt från vårt köksfönster

Som mångårig pensionär har jag inte längre så mycket aktuellt från skolans värld att komma med. Snappar jag upp något intressant så tipsar jag ändå gärna om det.

Ett sådant intressant tips är Läsrörelsen. På första sidan finns ”För familjer”. Här hittar man boktips för barn och unga och hur man kan inspirera barn och unga att läsa m.m.

I dagstidningen läste jag ett citat av George Bernard Shaw (1856-1950): ”Den som kan något gör det, den som inte kan något undervisar”. Det här tycker jag, och troligen mången med mig som har undervisat eller undervisar, inte är med sanningen helt överensstämmande.

Låt mig ta några egna exempel. Jag har alltså undervisat i 37 år men det oaktat tycker t.ex. barnbarnet Maja att jag kokar världens godaste gröt på havregryn, kli och russin. Jag stoppar egna strumpor, är duktig på att städa, fiskar och filear abborre, spelar hyggligt kortspelet Skitgubben, har gjort en del material för egen webbplats och så är jag en hejare på att klyva ved. Förstår att det finns de som tvivlar på det sistnämnda så därför sätter jag in ett bildbevis här nedan. Så tyvärr herr Shaw där uppe i din himmel, det är inte längre antingen eller som gäller, hellre då både och.

Vedklyvning i skogsbacken

Som sagt, en riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag alla.

Hälsningar, Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.