I dag kommer många elever i de finländska skolorna att avsluta sitt skolår, ett skolår som på många sätt varit utmanande för både elever och lärare. Som erkänsla för sina insatser har de finländska lärarna fått emotta ett prestigefullt pris. Vi får hoppas att nästa läsår blir ett läsår som får följa de ”gamla” rutinerna med bland annat närundervisning som huvudingrediens.

I dag har jag fått min andra Covid-19 spruta. Det känns tryggt och bra.

Sättpotatisen kom i jorden i går. Om inte andra sprutan ställer till problem kommer vi att så alla grönsaker om några dagar. Det om något är ett tecken på att sommaren står för dörren.

Inga pedagogiska tips den här gången. Däremot läste jag ett citat av en anonym författare vars funderingar och slutsatser jag gärna delar: ”Jag vill hellre leva som optimist och ha fel än vara en pessimist som alltid har rätt.”

Med önskan om en fin och avkopplande sommar.

Hälsningar, Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.