Så här i Coronatider är det svårt för barn och barnbarn att besöka oss mor- och farföräldrar och vise versa. Det går visserligen bra att kommunicera med mobil eller dator. Men som ett alternativ kanske det också kunde vara roligt för barnbarnet(-n) att få ett riktigt brev. Sagt och gjort. Vi ”skrev” ett brev till Maja 5 år, som inte kan kan vara på dagis på grund av Coronan. Mormor klippte bokstäver, enbart versaler för att det skall vara lättare för Maja att läsa, och morfar limmade och vandrade iväg till posten med brevet. En nallebild följde med som bilaga.

På första klassen i folkskolan fick också jag klippa bokstäver ur tidningar. Man lärde sig en bokstav i taget och till det hörde att man som hemläxa skulle klippa ut den aktuella bokstaven ur tidningar. Bokstäverna limmades sedan upp i prydlig rad i ett häfte.

Brevet till Maja


För att glädja barnen, som också kan tänkas ha det jobbigt just nu, gick vi med i kampanjen med en nalle i ett fönster. Den här nallen sitter i fönstret på vårt garage. Många barn och föräldrar brukar promenera på vägen förbi garaget.

Jag är glad över att jag är pensionär i dag. Skulle nog inte klara av all den distansundervisning och allt det digitala som många lärare, åtminstone här hos oss, därmed skall ha koll på. Jag får vara glad så länge jag får ihop ett inlägg som detta där till exempel illustrationerna ibland hamnar litet var som helst. Hela min webbplats skulle heller aldrig ha blivit av utan hjälp av sonen Johannes som kan detta med programmering och layout.

Ha det gott trots den jobbiga Coronan, morfar, farfar Kjell

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.