Altartavlan i Trefaldighetskyrkan i Vasa. ”Herdarnas tillbedjan” är målad av Albert Edelfelt år 1894.

Så har det då igen blivit dags att få önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Min förhoppning är att det nya året för er skall föra med sig många trevliga upplevelser och erfarenheter både privat och i jobbet.

Var med kören och sjöng in julen i Trefaldighetskyrkan där den fina och stämningsfulla altartavlan finns. Julottan i den finlandssvenska tv:n sänds ofta från kyrkan tack vare det inspirerande motivet på tavlan.

För en tid sedan var barnbarnet Maja, 5 år, på besök. Hon hittade en kartong där vi samlat gamla födelsedags- och julkort. De kort som hon tyckte var särskilt fina samlade hon i ett kuvert för att ta med sig hem. På hemresan träffade hon några andra flickor i tågets lekvagn. Generös som Maja är gav hon av sina (våra gamla) kort till vännerna då de skulle stiga av tåget tidigare än Maja.

Se där ett kreativt initiativ för återanvändning av gamla kort! På ett av korten som flickorna fick fanns antecknat Sol-Britt som avsändare. Lyckligtvis var det i det här fallet fråga om ett fysiskt överförande av personlig information, inte digitalt. I så fall hade kanske datainspektionen ingripit.

Allt gott, Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.