Efter en mycket annorlunda vår för oss alla, är det nu dags att få ta steget in i sommarlandskapet. För mig som en 70+ har det den gångna tiden främst betytt att noggrant hålla avstånd, tvätta händer ofta och inte träffa barn och barnbarn. Av allt tvättande verkar händerna nu som om de var gjorda av gammalt papper; torra och skrynkliga. Det finns tack och lov handsalvor!

Att inte träffa de yngsta barnbarnen har varit konstigt. Hos dem sker det ju en så snabb utveckling, bland annat på det motoriska området. Minstingen Tyra kröp då jag senast träffade henne. Nu går och springer hon, säger farmor som hälsat på på avstånd.

Några aktivitetsproblem har inte varit aktuella under karantänen. Det har funnits mycket att reda upp i ett skogsparti som blev gallrat senaste höst. Sättpotatisen har varit framme någon vecka och skall i jorden någon av de närmaste dagarna. Likaså skall alla grönsaker sås.

sommarstället i Korsholms skärgård börjar blåbären blomma. Lingonen kommer litet senare liksom hallonen. Men abborrar finns det gott om redan nu. Tyvärr är de ganska magra så här års så filéandet får vänta tills de får mera kött på benen.

Det gläder mig att det fortfarande är många som besöker webbplatsen och laddar ner material. Detta var ju också avsikten då jag och Johannes satte upp sidan. Hur det blir i framtiden är något osäkert beroende på hur finansieringen för upprätthållandet av webbplatsen och serverutrymmet kan ordnas.

Önskar er alla en skön sommar och så kanske vi hörs igen.

Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.