Så har vi då igen kommit fram till den stora högtiden julen. För många kommer högtiden som en välkommen paus i allt det dagliga, för andra kanske det blir stressigt med allt som skall hinnas med.

Jag är uppvuxen i en familj där vi var tio syskon, visserligen med en stor åldersskillnad oss syskon emellan. Än i denna dag har jag svårt att förstå hur i synnerhet vår mor orkade med oss alla. Då det nalkades jul trodde de yngsta ännu på tomten. Det blev ett pusslande med julklapparna för att inte röja hemligheten om tomten. På julafton sjöng vi äldre syskon ”White Christmas” i stämmor som far hade arrangerat. Det gick ju bra att få ihop en liten ”kör” med så mycket folk i huset.

Min äldsta syster är sedan många år bosatt i östra Jerusalem. För några år sedan besökta jag henne och gjorde då också en utflykt till Betlehem. Det var nog med viss andakt vi gick in i Födelsekyrkan och Kryptan där enligt sägnen Jesus föddes.

Tänkte också komma med några julklappstips till de yngsta. Barnbarnet Maja, som går första året i skolan, skall få två pysselböcker: ”Mumindalens alfabet – pysselbok om känslor” och ”Pippi ordlekar”. De här pysselböckerna passar för de som just lär sig en del om bokstäver eller som just lärt sig läsa. De ännu yngre barnbarnen Tyra och Arvid skall få varsin målarbok: ”Måla djur” till Tyra och ”Måla rymden” till Arvid. De här böckerna passar för 3-6 år.

Önskar er alla en riktigt skön och fin julhelg!

Kjell

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.